Årets bussresa till Danmark…

Hejsan alla ressugna.

Här kommer en liten uppdatering ang. trädgårdsresan Kronobergsregionen anordnar i samarbete med Gerts Buss i Älmhult. Den blir som tidigare informerats den 23-25 augusti.

Priset kommer att ligga på 3800 kronor, med tillägg om man vill ha ensamrum. Detta pris är fantastiskt bra med tanke på den rådande svenska kursen. Ett komplett program kommer senare.

OBS! Anmälan görs till Gerts Buss i Älmhult. Första anmälningsdag är onsdagen 24 April. OBS!

Gerts Buss Älmhult 0476-142 75

Gerts Busstrafik AB

Trädgårdsresa till Dejlige Danmark

23-25/8 2019

Fredag 23/8

07:00 Avresa Växjö
08:00 Avresa Älmhult 

Vi stannar längs vägen för en bussfika. 

13:00 Birkegårdens Haver i Ruds Vedby är vårt förstaträdgårdsbesök. Denna trädgård innehåller hela fem spännadeträdgårdar; en dansk/engelsk trädgård, en permaträdgård, en japansk trädgård samt en prärieträdgård och en klosterträdgård. Vi börjar vårt besök med en redig dansk lunch på Café Klokkeblomst, följt av kaffe med kaka och ett föredrag om trädgården. 

16:30 Avfärd vidare mot Vissenbjerg.

18:00 Incheckning på Vissenbjerg Storkro.


19:00 Kvällen avslutas på med en gemensam middag och en föreläsning av Danmarks Havesällskap. 

Lördag 24/8 

08:00 Avfärd från hotellet


08:35 Japanske Have, Broby. Besök inleds med ett kortare föredrag följt av besök i trädgården och förmiddagsfika. Den japanska trädgården har beskrivits som en trädgårdsarkitektonisk pärla med sex olika stilar inom den japanska trädgårdsodlingen, baserade på gamla japanska traditioner. Lugnet präglar i meditationshuset likväl som bland de formskapade buskarna och träden,  med utsikt över flera sjöar och ett flertal vattendrag. 

11:30 Avfärd vidare mot Bogense

12:45 Nu är det dags för en rejäl fiskbuffé på Fiskehuset Bogense. 

Härefter väntar besök på Grønløkke Planteskole. Plantskolan grundades 1961 och har en årlig produktion på 1 200 000 rosor spridda över 1000 olika sorter. Plantskolans kunder är professionella och oftast andra plantskolor och trädgårdscentra. Plantskolan levererar egentligen inte till privatpersoner, men vid vårt besök ges vi ett tillfälle att beställa av denna Skandinaviens största rosproducent för leverans hem till Sverige.

16:00 Avfärd från Bogense till Søndersø

16:30 Kongsdal Åben Have, trädgårdsbesök och eftermiddagsfika. 
Ett finare besök att avsluta dagen med än hos Vagn WazarJørgensen går knappt att hitta. Kongsdal öppna trädgård är en av Danmarks vackraste trädgårdar och blev år 2016 framröstad till just årets trädgård. Trädgården är skapad i harmoni med den omgivande naturen, med utsikt över fält och skog.

Vi möts av en mängd rhododendron, stauder, rosor och formklippta träd och buskar, varav många är sällsynta. Hjärtat i trädgården är en 500 m² stor sjö med vattenfall och flera fontäner. 

19:00 Åter på hotellet
19:30 Middag 

Söndag 25/8 

08:00 Avfärd från hotellet

09:15 Besök på Langeland. Vi tar en bussfika vid ankomst  till en lokal trädgård där vi möter upp Hannu Sarenström. Hannu har skrivit många böcker om trädgårdar och mat. Efter att ha bott på Kinnekulle, i ett vackert gammalt hus med en väl omhändertagen trädgård, i över 20 år bestämde han sig för snart två år sedan att det var dags för något nytt.  Efter att ha lämnat Kinnekulle bakom sig har Hannu börjat bygga upp en ny trädgård i vårt sydliga grannland. Efter en tur i omgivningarna tar Hannu med oss till sin egen trädgård, berättar om sin flytt, varför han flyttade och hur planerna för den nya trädgården ser ut. 


12:00 Innan det är dags at lämna Danmark för denna gång stannar vi till i Kædeby. I en rofylld och gemytlig omgivning är det nu dags för lunch på Kædeby Cafeen. Vi avslutar Danmarkshelgen med ytterligare en hejdundrade dansk lunch, eller som danskarna själva säger ”frokost”.

13:00 Hemfärd

Vi stannar längs vägen hem för en bussfika på eftermiddagen. 

19:30 Cirkatid hemkomst Älmhult 
20:30 Cirkatid hemkomst Växjö


Pris per person (i dubbelrum): 3 800 kr
Enkelrumstillägg: 800 kr 

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss inkl. väg-, bro- och färjeavgifter, boende i dubbelrum inkl halvpension (frukost och middag på hotellet)3 förmiddagsfikor2 eftermiddagsfikor, 3 luncher samt samtliga utflykter och föredrag enligt program.  

Anmälan fr om 24/4 till Gerts Busstrafik på tel 0476-142 75 
(innan utsatt datum tar ingen anmälan emot)


Varmt välkommen!        

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.